Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Weblog over gebroken verkiezingsbeloften van de PvdA

Weblog over gebroken verkiezingsbeloften van de PvdA

21/2/2010 - heeft de PvdA de rug recht gehouden?

Met alle PvdA-ministers aan zijn zij stond Wouter Bos vrijdagnacht de pers te woord. De PvdA wilde zich ineens aan zijn verkiezingsbeloften houden. *kuch*. Behalve dat de PvdA geen enkele verkiezingsbelofte is nagekomen is het opmerkelijk dat de PvdA nu wel zijn rug recht kon houden. Daarbij aangetekend dat de PvdA een motie van de SP om de troepen dit jaar terug te trekken uit Afghanistan niet steunde: http://www.nu.nl/politiek/2187863/balkenende-weigert-reageren-oproep-bos.html waarmee het ook weer dubieus blijft wat de PvdA nu echt wil.

 

Maar! Hoe zat het ook alweer met die andere verkiezingsbelofte over de AOW-leeftijd die ineens verhoogd diende te worden naar 67 jaar? Volgens het verkiezingsprogramma van de PvdA uit 2006 (bladzijde 42, http://www.pvda.nl/binaries/content/assets/pvda/Publicaties/2006/PvdA_Verkiezingsprogramma2006.pdf/PvdA_Verkiezingsprogramma2006.pdf) staat er namelijk: "De AOW leeftijd blijft 65 jaar". Is dit ook niet een keiharde verkiezingsbelofte die de PvdA dan dient na te komen? Zijn de omstandigheden echt zo "speciaal" dat nu ineens de AOW-leeftijd omhoog moet? Volgens mij niet als zelfs een CDA-hoogleraar verkondigt dat de AOW-leeftijd NIET omhoog moet.

Post A Comment!

<- Last Page Next Page ->

About Me

Naar aanleiding van de laatste opleving van de PvdA in de peilingen heb ik dit blog gemaakt om mensen te wijzen op de onacceptabele wijze hoe de PvdA omgaat met haar verkiezingsprogramma 2006-2010. Het is eigenlijk nog frappanter hoe de partij omgaat met haar 'sociale' of 'linkse' verleden. Met dit blog wil ik een soort "geheugen" maken voor de komende verkiezingen en een kritisch statement richting de PvdA

Links

Home
View my profile
Archives
Email Me